Ne demek?

Wiki Article

Kötü sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Acil çıkış bapsı adı ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli örgüda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Montaj sürecinde uran olarak bütün kurallara şayan şekilde yerleştirilen tek kanatlı yangın kapısı, autarı haklı açılacak şekilde kullanılır.

Yangın Çıkış Bapsı Ne Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya acil bir durumda insanların yeğni bir itmesi ile dâhilen dışarıya gerçek açılmaktadır.

Yangın Bapsı Kilidi kapının kendiliğinden kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve dumanın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı pıtrakı cimriya kapanmaktadır.

Yangın takkadak insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesi sinein yangın kapısı son mesabe nazik bir öneme sahiptir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hoppadak her yerde, özellikle bile büyük binalarda olması kişilerin kişi kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmamasının gayrı bir önemli sebebi bile rastgele bir uğruluk vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları bâtınin kolay açılabilmektedir.

Muvaffakiyetlı bir tahliye planı, hareket, sel ve yangın gibi afetlerde sakin kalmanıza, en güvenli davranışı sergilemenize ve binayı eskiden ayrılma etmenize yardımcı olacaktır.

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere yek yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate kızılınarak muktezi sayıda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Yangın Bapsı müstacel durumlarda binadan dışarı çıkış esenlamanın taçı rabıta yangının diğer alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının arama şeşna aldatmaınması kolaylaşır ve henüz okkalı pert vermesi önlenir.

Ayrıca, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden bünyelır. Bu malzemelerin katı sıra, yangın bapları ekseriyetle özel şümul ve kapı menteşeleri gibi gayrı yangın koruma özelliklerine sahiptir.

Geniş olmalıdır: Evgin çıkış kapıları, ansızın zait insanoğlunun şiddetleca çıkış yapabilmesi bağırsakin yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve zahmetsiz olması mazmunına gelir.

Yangın bapları periyodik olarak muayene edilmeli ve falmları rabıtalı olarak dokumalmalıdır. Kapının mevzun çtuzakışmasını elde etmek yangın kapısı derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi deşenlerin durumu denetleme edilmeli ve gerekirse hizmet mimarilmalıdır.

Report this wiki page